Nyheter Nybroån

Nyheter Nybroån

Nyheter Nybroån

Vattenföring, Fiskbarhet, Isläge
Allt som är intressant att veta kommer att skrivas här.
God fiskelycka.

19/5-2011

NyheterPosted by Ronnie Thu, May 19, 2011 14:09:51

Vårsäsongens havsöringsfiske är över för 2011 men fortfarande kan enstaka blänkare leta sig upp i Nybroån och kanske så står där någon utvandrande fisk kvar i ån. Men i stort sett så går Nybroån över till sommarfiske efter gädda o abborre, vilket kan ge stora överraskningar. Har vi sen lite tur med vädret i slutet av juli månad o vi får en 30-40 mm regn så är det dags igen för fisket efter öringar som åter letar sig upp från havet i förberedning inför höstens lek. I regel brukar de först komma i augusti-september månad oavsett vattenstånd i ån. Fisket brukar vara svårt efter de skygga havsöringarna vid denna tidpunkt. när ån för det mesta håller lite vatten.

Vårens fiskeresultat efter havsöring i Nybroån var i stort sett som 2010 års fångster.

2010 fångades det 151 st öringar varav 96 st sattes tillbaka.

2011 fångades det 133 st öringar varav 94 sattes tillbaka.

Snittvikten på Nybroöringen (hanfisken ) ligger på c:a 2-2,5 kg och c:a 0,5 kg högre på honfisken.Ingen regnbåge är noterad fångad för 2011 så på den fronten har det blivit sämre för vart år som går, men säkerligen finns där enstaka regnbågar som undgått sportfiskarnas olika beten. Så i stort sett samma resultat som år 2010, vi väntar nu tills fram i höst för att se om uppgången av öring kan förbättrar sig.

Av de iordningställda nya lekbottnarna ser vi först resultatet om några år, men vi har sett att de har utnyttjats till max så det bådar gott för framtiden. Fler lekbottnar kommer att ställas iordning för kommande generationer av havsöringar som går upp i Nybroån för att leka.

Allas våra blickar är väl mer eller mindre riktade mot Mörrum och det väntade första steget av blanklax. 2 laxar har hittills fångats i pol-1 av en o samme fiskare. Vi hoppas att laxsäsongen blir lovande för alla som provar på fisket uppe i Mörrum eller i de andra laxvattnen som finns i norden.

Så skitfiske på er alla.

  • Comments(0)//2011.flugoasen.com/#post56