Nyheter Nybroån

Nyheter Nybroån

Nyheter Nybroån

Vattenföring, Fiskbarhet, Isläge
Allt som är intressant att veta kommer att skrivas här.
God fiskelycka.

22/3

NyheterPosted by Ronnie Tue, March 22, 2011 22:23:28

Vilken härlig dag, strålande solsken o temperaturen var säkert uppe o nosa på 14-15 +grader. Spräckte nollan i min statestik idag okay har bara fiskat c:a 2 timmar innan, men nu var det en blänkare som inte visste bättre än att hugga. Efter ett par luftsprång sen tog orken o kämparviljan mer eller mindre slut o den gled sakta in till kanten för att avkrokas o sättas tillbaks till friheten. Vilken vacker fisk..jag var lycklig att nollan äntligen spräcktes o fisken var säkert lycklig att få friheten tillbaka.

Vattentemperaturen börjar att stiga nu kan ligga på mellan 4-6 +grader, men vi har fått betydligare klarare vatten nu i ån samtidigt som vattnet håller på att stiga lite.

Finns antagligen några ställen uppe i Fylan fortfarande som snön ligger kvar på, men det måste sjunga på sista versen nu de kommande dagarna. I och med klarare vatten så medför det ett svårare fiske längs med ån....mycket varsamhet och försiktighet kommer att ge resultat på fisken nu framöver.

De riktigt stora fiskarna som brukar ge sig av ner mot havet från Fyledalen kommer att dyka upp nu de närmaste veckorna och det är inte onormalt att fiskar på mellan 7-10 kilo ger sig i kamp med ett frestande drag eller fluga som kommer svepande mot dem. Nu har vi också kommit så långt fram att vattentemperaturen i ån är betydligt högre än i havet så då kan de kustnära öringarna ta sig en dagsrunda upp i ån, det skulle väl vara något att tampas med en riktig blänkare på några kilo eller mer. Akvariumet har ju visat sig vara ett bra ställe att komma i kontakt med desssa torpeder, som vi alla hoppas att någon gång få tampas med....dom finns där det är bevisat.

Så skitfiske på er alla, hoppas på fortsatt varma dagar så att fisket kommer igång på allvar.

  • Comments(2)//2011.flugoasen.com/#post41